Marcin Figlus pisze:Myślę że projekt VOTRO "jeśli" wejdzie do produkcji ... to raczej się nie przyjmie tak samo jak nie przyjęły się multiple którymi obecnie się wozimy ....
Tym bardziej, że traci ważny (a dla mnie wręcz kluczowy) atut, jakim jest sześć pełnowymiarowych miejsc, w dodatku z łatwym dostępem. W grupie aut 5-osobowych jest tak duży wybór, że takie "dziwactwo" nie ma szans. U mnie na pewno. Multiple 600 (bo do do nich w zasadzie nawiązuje ten projekt) były pierwszymi minivanami (mikrovanami jak kto woli). Nasze multiple, powstały z rozwinięcia tej koncepcji, dodatkowo łamiąc panujące "standardy" projektowania aut. Jak patrzę na te obrazki, to wydaje mi się, że "ideą przewodnią" tego projektu są odwracane fotele. Ale, po pierwsze, to żadna nowość. A gdyby nawet, to za mało, żeby dorabiać do tego cały samochód. W efekcie wychodzi karykaturalnie nadmuchany miejski samochód. No chyba, że miałby konkurować z oplem merivą. Ale to już chyba za późno i zbyt awangardowo, żeby chwyciło. Tak czy owak, wolałbym, aby nowe wcielenie mulci nawiązywało do pierwotnej idei, a nie do kilku linii nadwozia.
PS1. Na trzecim (czarno-białym) obrazku, z przodu i z tyłu wygląda jak smart.
PS2.Osobiście bardziej mi podchodzi ta: